Straal: Off
Straal:
km Set radius for geolocation
Zoeken

Zon op Alphen scoort al 60 procent deelnemers

Zon op Alphen scoort al 60 procent deelnemers

Energiek Alphen aan den Rijn heeft binnen twee weken al voldoende voorinschrijvingen binnen gehaald om de zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot te kunnen realiseren. Na de twee informatieavonden begin deze maand, hebben zo’n zeventig inwoners van de gemeente aangegeven bij elkaar 975 certificaten af te willen nemen. Omgerekend is dat ruim 60 procent en daarmee gaat de Alphense energiecoöperatie ruim over de ondergrens van 40 procent, die als voorwaarde geldt om de zonneparken daadwerkelijk te realiseren.

Vorige maand ondertekenden het bestuur van Energiek Alphen aan den Rijn en Golfclub Zeegersloot samen met de gemeente de Graan Deal Zon op Alphen. Hierin spraken zij af om twee zogenoemde postcoderoosprojecten te realiseren, de zonneparken Rijnvicus en GC Zeegersloot. Die omvatten de aanleg van ten minste 1.600 zonnepanelen op het dak van het Rijnvicus-gebouw aan de Distributieweg en op het dak van de driving range van de golfclub aan de Kromme Aarweg. De gemeente en de golfclub stellen deze daken hier kosteloos voor beschikbaar.

Inwoners van de meeste postcodegebieden in Alphen, in totaal zo’n 30.000 huishoudens, kunnen bij Zon op Alphen aan den Rijn voor een aantrekkelijk tarief eigenaar worden van één of meer panelen. Wie op zijn eigen woning geen zonnepanelen kan of wil plaatsen, kan op deze manier toch investeren in duurzame energie. In ruil hiervoor betalen zij vijftien jaar geen energiebelasting. Ze verdienen hun investering (max. 200 euro per certificaat) daardoor in gemiddeld zeven jaar terug. Gerekend over de looptijd van de zogenoemde postcoderoosregeling verdienen zij hun investering 1,5 keer terug.

Op donderdag 28 juni a.s. wordt bij Golfclub Zeegersloot de derde informatieavond gehouden, aanvang 20.00 uur. Aanmelden kan via www.energiekalphenaandenrijn.nl. De informatieavond is voor particuliere woningeigenaren, huurders, VvE’s en alle bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting.

AlphenseBedrijven.NL

Over AlphenseBedrijven.NL

AlphenseBedrijven.nl biedt je een compleet overzicht van alle bedrijven in de gemeente Alphen aan den Rijn die er toe doen!

[fbcomments url=”http://www.alphensebedrijven.nl” width=”100%” count=”off” num=”3″]

Alphensebedrijven.nl is een website van Milcraft Alphen aan den Rijn. Milcraft en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.